Yves Schelpe Yves Schelpe - 24 days ago 4x
C# Question

Dot character '.' in MVC Web API 2 for request such as api/people/STAFF.45287

The URL I'm trying to let work is one in the style of: http://somedomain.com/api/people/staff.33311 (just like sites as LAST.FM allow all sort of signs in their RESTFul & WebPage urls, for example "http://www.last.fm/artist/psy'aviah" is a valid url for LAST.FM).

What works are following scenarios:
- http://somedomain.com/api/people/ - which returns all people
- http://somedomain.com/api/people/staff33311 - would work as well, but it's not what I'm after
I'd want the url to accept a "dot", like the example below
- http://somedomain.com/api/people/staff.33311 - but this gives me a

HTTP Error 404.0 - Not Found
The resource you are looking for has been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

I've set up following things:

  1. The controller "PeopleController"

    public IEnumerable<Person> GetAllPeople()
    return _people;

    public IHttpActionResult GetPerson(string id)
    var person = _people.FirstOrDefault(p => p.Id.ToLower().Equals(id.ToLower()));
    if (person == null)
    return NotFound();

    return Ok(person);

  2. The WebApiConfig.cs

    public static void Register(HttpConfiguration config)
    // Web API configuration and services

    // Web API routes

    name: "DefaultApi",
    routeTemplate: "api/{controller}/{id}",
    defaults: new { id = RouteParameter.Optional }

I already tried following all the tips of this blogpost http://www.hanselman.com/blog/ExperimentsInWackinessAllowingPercentsAnglebracketsAndOtherNaughtyThingsInTheASPNETIISRequestURL.aspx but it still won't work.. I also think it's quite tedious and I wonder if there isn't another, better and more secure way.

We have our Id's internally like this, so we're going to have to find a solution to fit the dot in one way or another, preferably in the style of "." but I'm open to alternative suggestions for urls if need be...


Following setting in your web.config file should fix your issue:

        <modules runAllManagedModulesForAllRequests="true" />