aquavitae aquavitae - 7 months ago 17
Java Question

Docker image builds, but doesn't run

I am trying to create a docker build for libreplan, using the install instructions here. The dockerfile is

FROM tomcat:6

RUN apt-get -yq update && apt-get -yq install \
cutycapt \
patch \
postgresql-client \
libpg-java \
xvfb

# Prepare webapp location
RUN mkdir -p /usr/local/tomcat/webapps/libreplan
# Get WAR file
RUN wget -q -O /usr/local/tomcat/webapps/libreplan/libreplan.war http://downloads.sourceforge.net/project/libreplan/LibrePlan/libreplan_1.3.0.war
# Install libreplan.xml
ADD libreplan.xml /usr/local/tomcat/webapps/libreplan/libreplan.xml
# Patch the policy to include libreplan
ADD catalina.policy.patch catalina.policy.patch
RUN patch -o /usr/local/tomcat/conf/catalina.policy /usr/local/tomcat/conf/catalina.policy catalina.policy.patch

CMD ["catalina.sh", "run"]


The build works but doesn't do anything when I try to run it. All the code is on github and I have set up an automated build on the docker registry. Included in the repo is a sample docker-compose.yml which should work, but when I try it no output is shown from the libreplan container and I can't access it through a browser. I don't know tomcat at all so it is probably something that I have done wrong, but I don't know how to even start figuring out what. Is there anything obvious that I have missed?

Answer

If I run your image:

$ docker run --name libreplan aquavitae/libreplan

I get:

May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: The APR based Apache Tomcat Native library which allows optimal performance in production environments was not found on the java.library.path: /usr/java/packages/lib/amd64:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/jni:/lib/x86_64-linux-gnu:/usr/lib/x86_64-linux-gnu:/usr/lib/jni:/lib:/usr/lib
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol init
INFO: Initializing Coyote HTTP/1.1 on http-8080
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 387 ms
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.core.StandardService start
INFO: Starting service Catalina
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/6.0.44
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory host-manager
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory manager
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory examples
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory libreplan
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory ROOT
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory docs
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8080
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.jk.common.ChannelSocket init
INFO: JK: ajp13 listening on /0.0.0.0:8009
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.jk.server.JkMain start
INFO: Jk running ID=0 time=0/12  config=null
May 28, 2015 4:57:42 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 580 ms

Which seems entirely successful. Furthermore, I can grab the ip address of the container:

$ docker inspect --format '{{ .NetworkSettings.IPAddress }}' libreplan
172.17.0.9

And the open that in a browser:

$ firefox http://172.17.0.9:8080

And see the default Tomcat web page.

So mostly it seems to work.

I can also docker up things without error, although I replaced the build: . line with image: aquavitae/libreplan because I wasn't patient enough to try the build.