abierto abierto - 2 months ago 16
Java Question

Spring boot MVC: can't find JSP

Problem: I can't reach my view under

WEB-INF/jsp
on my Spring Boot web MVC app.

What I've done:

this is my JSP:

<%@ page language="java" contentType="text/html; charset=UTF-8" pageEncoding="UTF-8" %>
<%@ taglib prefix="spring" uri="http://www.springframework.org/tags" %>
<%@ taglib prefix="c" uri="http://java.sun.com/jsp/jstl/core" %>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>Insert title here</title>
</head>
<body>
<ul>
<%--@elvariable id="users" type="java.util.List"--%>
<c:forEach items="${utenti}" var="utente">
<li>
<c:out value="${utente.getUsername()}"/>
</li>
</c:forEach>
</ul>
</body>
</html>


this is my Controller:

@Controller
public class UtenteController {

@Autowired
private UtenteService utenteService;

@RequestMapping("/lista_utenti")
public ModelAndView getListaUtentiView(){
ModelMap model = new ModelMap();
model.addAttribute("utenti", this.utenteService.getListaUtenti());
return new ModelAndView("lista_utenti", model);
}

}


this is my application.properties:

# MVC
spring.view.prefix=/WEB-INF/jsp/
spring.view.suffix=.jsp

#Postgres config
spring.datasource.driverClassName=org.postgresql.Driver
spring.datasource.url=jdbc:postgresql://localhost:5432/DB_Test
spring.datasource.username=postgres
spring.datasource.password=postgres


and, at least, my main application:

@Configuration
@EnableAutoConfiguration
@ComponentScan
public class SpringWebApplication extends SpringBootServletInitializer{

public static void main(String[] args) {
SpringApplication.run(SpringWebApplication.class, args);
}

@Override
protected final SpringApplicationBuilder configure(final SpringApplicationBuilder application) {
return application.sources(SpringWebApplication.class);
}
}


What I'll get if I go to
http://localhost:8080/lista_utenti
is:

Whitelabel Error Page

This application has no explicit mapping for /error, so you are seeing this as a fallback.
Thu Jan 15 15:59:57 CET 2015
There was an unexpected error (type=Not Found, status=404).
No message available


What am I doing wrong?

Answer

Zio, Are you sure you've included this dependency on your pom ?

<dependency>
   <groupId>org.apache.tomcat.embed</groupId>
   <artifactId>tomcat-embed-jasper</artifactId>
   <scope>provided</scope>
</dependency>

Without this, I'm getting your same error.

Comments