ASP.NET (C#) Question

Web Form doesn't allow me to add standard toolbox elements

I have a .Net Framework 4 Web Project which works properly before I add a webservice into it. Then I created a Web Form with Master Page but I can't see the asp:Content section in the Design Mode. There was no available Standard toolbox items in the toolbox as you can see in the picture: Image1 (Can't add images because of lack of reputation)

Then I tried a create a fresh new Web Form for getting rid of and master page related errors but Standard toolbox items were not visible again.

Things I've tried so far:


  • Removed the web service

  • Undo pending changes

  • Created a new web form which don't use a master page

  • Created a fresh web project

  • Resetted settings via Tools > Import and Export Settings

  • Resetted via command line devenv /ResetSettings, devenv /ResetSkipPkgs

  • Repaired Visual Studio via installation .iso

  • UPDATE 1 I've also tried to add a label from source view as mentioned in this
    question. When I switched to design mode it throwed an error: "Error creating control" Image2



I think this is a project related problem but I'm not sure. The weird thing is some of the old items like an ascx control allow me to add Standard toolbox items but nothing newly created items are allowed me to do this. How can i resolve this issue?

Thanks in advance,

Answer

After a long time googling , and mostly all answers - revolving around

Reset Toolbar Delete .tbd files from C:\Users(your user)\AppData\Local\Microsoft\VisualStudio\11.0 Using devenv.exe /SafeMode & devenv.exe /ResetSettings. None of them working out for me, making me more sick.

There is something I did which worked and thought it's worth sharing if it helps someone.

I followed all of the above steps, failing . I did Step 1 & 2 with my project (in VS 2012) open and

Right Click on Toolbox > Choose Items > Pressed Reset > ok. Then again, Right Click on Toolbox > Add Tab > 'gave it some name' > then again Reset Toolbox There was some screen flash/flickering - some loading .

And to my surprise the Grey life ( grey controls ) were now available .

Hope this helps someone like me! :)