Naz786 Naz786 - 14 days ago 8
ASP.NET (C#) Question

Why is the command 'add-migration' not accepting my installed packages in project.json?

After installing the microsoft.entityframework.tools -Pre/ and microsoft.entityframework.sqlserver, when using add-migration "InitialCreate", I have an error stating "build failed". Even when trying to explicitly build the project, it fails.

This is the error:

1>------ Build started: Project: OdeToFood, Configuration: Debug Any CPU ------
1> C:\Program Files\dotnet\dotnet.exe build "C:\Users\Nazaqat\Documents\Visual Studio 2015\Projects\OdeToFood\src\OdeToFood" --configuration Debug --no-dependencies
1>C:\Program Files (x86)\MSBuild\Microsoft\VisualStudio\v14.0\DotNet\Microsoft.DotNet.Common.Targets(262,5): error : Can not find runtime target for framework '.NETCoreApp,Version=v1.0' compatible with one of the target runtimes: 'win10-x64, win81-x64, win8-x64, win7-x64'. Possible causes:
1>C:\Program Files (x86)\MSBuild\Microsoft\VisualStudio\v14.0\DotNet\Microsoft.DotNet.Common.Targets(262,5): error : 1. The project has not been restored or restore failed - run `dotnet restore`
1>C:\Program Files (x86)\MSBuild\Microsoft\VisualStudio\v14.0\DotNet\Microsoft.DotNet.Common.Targets(262,5): error : 2. The project does not list one of 'win10-x64, win81-x64, win8-x64, win7-x64' in the 'runtimes' section.
1>C:\Program Files (x86)\MSBuild\Microsoft\VisualStudio\v14.0\DotNet\Microsoft.DotNet.Common.Targets(262,5): error : 3. You may be trying to publish a library, which is not supported. Use `dotnet pack` to distribute libraries.
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========


My
Project.json
file looks like this:

{

"dependencies": {
"Microsoft.AspNetCore.Diagnostics": "1.1.0",
"Microsoft.AspNetCore.Mvc": "1.1.0",
"Microsoft.AspNetCore.Server.IISIntegration": "1.1.0",
"Microsoft.AspNetCore.Server.IISIntegration.Tools": "1.0.0-preview2-final",
"Microsoft.AspNetCore.Server.Kestrel": "1.1.0",
"Microsoft.AspNetCore.StaticFiles": "1.1.0",
"Microsoft.EntityFrameworkCore": "1.1.0",
"Microsoft.EntityFrameworkCore.Design": "1.1.0",
"Microsoft.EntityFrameworkCore.SqlServer": "1.1.0",
"Microsoft.EntityFrameworkCore.Tools": "1.1.0-preview4-final",
"Microsoft.Extensions.Configuration.FileExtensions": "1.1.0",
"Microsoft.Extensions.Configuration.Json": "1.1.0",
"Microsoft.Extensions.Logging.Console": "1.1.0",
"Microsoft.NETCore.App": "1.1.0"
},

"tools": {
"Microsoft.AspNetCore.Server.IISIntegration.Tools": "1.0.0-preview2-final",
"Microsoft.EntityFrameworkCore.Tools": "1.1.0-preview4-final"
},

"frameworks": {
"netcoreapp1.0": {
"imports": [
"dotnet5.6",
"portable-net45+win8"
]
}
},

"buildOptions": {
"emitEntryPoint": true,
"preserveCompilationContext": true
},

"runtimeOptions": {
"configProperties": {
"System.GC.Server": true
}
},

"publishOptions": {
"include": [
"wwwroot",
"web.config"
]
},

"scripts": {
"postpublish": [ "dotnet publish-iis --publish-folder %publish:OutputPath% --framework %publish:FullTargetFramework%" ]
}
}


After looking online, I saw a solution which was to add the following runtime section into the
project.json
file - which makes the solution build successfully:

"runtimes": {
"win10-x64": { }
}


However when using
'add migration "InitialCreate"'
inside the Package Manager Console, I get the error:

Cannot execute this command because Microsoft.EntityFrameworkCore.Design is not installed. Install the version of that package that matches the installed version of Microsoft.EntityFrameworkCore and try again.


Even though I have all the installed packages in the above
project.json
file.

Answer

My JSON file changed to one below made my application work. I had to ensure I had the version of the installations below:

{
  "dependencies": {

    "Microsoft.AspNetCore.Diagnostics": "1.1.0",
    "Microsoft.AspNetCore.Mvc": "1.1.0",
    "Microsoft.AspNetCore.Server.IISIntegration": "1.1.0",
    "Microsoft.AspNetCore.Server.IISIntegration.Tools": "1.1.0-preview4-final",
    "Microsoft.AspNetCore.Server.Kestrel": "1.1.0",
    "Microsoft.AspNetCore.StaticFiles": "1.1.0",
    "Microsoft.EntityFrameworkCore": "1.1.0",
    "Microsoft.EntityFrameworkCore.Design": "1.1.0",
    "Microsoft.EntityFrameworkCore.SqlServer": "1.1.0",
    "Microsoft.EntityFrameworkCore.Tools": "1.1.0-preview4-final",
    "Microsoft.Extensions.Configuration.FileExtensions": "1.1.0",
    "Microsoft.Extensions.Configuration.Json": "1.1.0",
    "Microsoft.Extensions.Logging.Console": "1.1.0",
    "Microsoft.Extensions.Logging.Debug": "1.0.0",
    "Microsoft.AspNetCore.Identity.EntityFrameworkCore": "1.0.0",
    "Microsoft.NETCore.App": {
      "type": "platform",
      "version": "1.1.0"
    },
    "Microsoft.EntityFrameworkCore.Tools.DotNet": "1.1.0-preview4-final",
    "Microsoft.AspNetCore.Razor.Tools": {
      "version": "1.0.0-preview2-final",
      "type": "build"
    }
    },



  "tools": {
    "Microsoft.AspNetCore.Server.IISIntegration.Tools": "1.1.0-preview4-final",
    "Microsoft.EntityFrameworkCore.Tools.DotNet": "1.1.0-preview4-final",
    "Microsoft.AspNetCore.Razor.Tools": "1.0.0-preview2-final"
  },

  "frameworks": {
    "netcoreapp1.0": {
      "imports": [
        "dotnet5.6",
        "portable-net45+win8"
      ]
    }
  },


  "buildOptions": {
    "emitEntryPoint": true,
    "preserveCompilationContext": true
  },

  "runtimeOptions": {
    "configProperties": {
      "System.GC.Server": true
    }
  },

  "publishOptions": {
    "include": [
      "wwwroot",
      "web.config"
    ]
  },

  "scripts": {
    "postpublish": [ "dotnet publish-iis --publish-folder %publish:OutputPath% --framework %publish:FullTargetFramework%" ]
  }
}