Zeta.Investigator Zeta.Investigator - 1 month ago 17
C Question

"No such file or directory" error in CodeBlocks

Here is the steps I followed in CodeBlocks IDE:

Create a new project->console->C->Name->debug and release->finish


So when I choose
main.c
and build it, It should show the "Hello World!" ,But I get this weird
mingw32-gcc.exe: error: CreateProcess: No such file or directory
error.

I've written and compiled about 20 C files this way, But I don't know what had recently happened to the IDE.

I've checked the CodeBlocks forum and googled this problem;No results

Any ideas?

Bulid Log:

-------------- Build: Debug in C (compiler: GNU GCC Compiler)---------------

mingw32-gcc.exe -Wall -g -c "C:...\Project Files\C Codes\C\main.c" -o obj\Debug\main.o
mingw32-gcc.exe: error: CreateProcess: No such file or directory
Process terminated with status 1 (0 minutes, 0 seconds)
1 errors, 0 warnings (0 minutes, 0 seconds)


I've used CodeBlocks 10.02 three days ago and it compiled and runned a code successfully.It showed this error yesterday.I thought that maybe the code file isn't included so I removed the previous code from the project and added the new file(I do like this for about 20 codes and always get result); but the error still exists.Then I rebuilded the project but still got the error . I uninstalled ver.10.02 and installed a new version 12.11 today. Again I get this weird error

P.S. It looks like someone else have had this problem too:

mingw32-g++.exe: error: CreateProcess: No such file or directory

==>SOLVED: I ANSWERED MY QUSETION<==

Answer

Got it finally:

In my case, the problem resulted from a program called EGCS (Experimental/Enhanced GNU Compiler System). I installed it as a prerequisite for PSCAD(Power Systems CAD) along with a FORTRAN Compiler. Just remove it, and you'll be fine.
(Sadly, I deleted the entire PATH environmental variable due to a mistake. So what?...I ended up installing a new Win7 but after uninstalling my Ubuntu which again due to the Boot difficulties which resulted from uninstalling GRUB, I again ended up messing around with fixmbr and fixboot fellas(But I've lost my Laptop DVD!)...In summary, The EGCS laughed at me for a 0.5*MONTH...)

For more information about such problems visit here(Code::Blocks Forum)

Comments