Reddy Reddy - 4 years ago 245
HTML Question

Jacoco Maven multi module project coverage

Seems like there are couple of questions, which are quite old and things changed from Java 8 support of Jacoco.

My Project contains following structure

pom.xml
|
|
-----sub module A pom.xml
|
|
-----sub module B pom.xml
|
|
-----sub module C pom.xml


I have configured the
main pom
like this

Main POM.xml

<project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0 http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">
<modelVersion>4.0.0</modelVersion>
<groupId>com.test</groupId>
<artifactId>jacoco-multi</artifactId>
<version>0.0.1-SNAPSHOT</version>
<packaging>pom</packaging>
<modules>
<module>projectA</module>
<module>projectB</module>
</modules>

<properties>
<jacoco.version>0.5.7.201204190339</jacoco.version>
</properties>

<dependencies>
<dependency>
<groupId>junit</groupId>
<artifactId>junit-dep</artifactId>
<version>4.10</version>
<scope>test</scope>
<exclusions>
<exclusion>
<groupId>org.hamcrest</groupId>
<artifactId>hamcrest-core</artifactId>
</exclusion>
</exclusions>
</dependency>

<dependency>
<groupId>org.hamcrest</groupId>
<artifactId>hamcrest-core</artifactId>
<version>1.3.RC2</version>
<scope>test</scope>
</dependency>

<dependency>
<groupId>org.hamcrest</groupId>
<artifactId>hamcrest-library</artifactId>
<version>1.3.RC2</version>
<scope>test</scope>
</dependency>
</dependencies>

<build>
<plugins>
<plugin>
<groupId>org.jacoco</groupId>
<artifactId>jacoco-maven-plugin</artifactId>
<version>0.7.5.201505241946</version>
<configuration>
<destFile>${project.basedir}/../target/jacoco.exec</destFile>
<append>true</append>
</configuration>
<executions>
<execution>
<id>jacoco-initialize</id>
<goals>
<goal>prepare-agent</goal>
</goals>
</execution>
<execution>
<id>jacoco-site</id>
<phase>package</phase>
<goals>
<goal>report</goal>
</goals>
</execution>
</executions>
</plugin>
<plugin>
<groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
<artifactId>maven-failsafe-plugin</artifactId>
<version>2.16</version>
<executions>
<execution>
<id>default-integration-test</id>
<goals>
<goal>integration-test</goal>
</goals>
</execution>
</executions>
</plugin>
<plugin>
<groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
<artifactId>maven-surefire-plugin</artifactId>
<version>2.16</version>
</plugin>
</plugins>
</build>

</project>


A Pom.xml

<project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0 http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">
<modelVersion>4.0.0</modelVersion>
<parent>
<artifactId>jacoco-multi</artifactId>
<groupId>com.test</groupId>
<version>0.0.1-SNAPSHOT</version>
<relativePath>..</relativePath>
</parent>
<artifactId>projectA</artifactId>

<build>
<pluginManagement>
<plugins>
<plugin>
<groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
<artifactId>maven-surefire-plugin</artifactId>
<version>2.12</version>
</plugin>

</plugins>
</pluginManagement>
</build>

</project>


B pom.xml

<project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0 http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">
<modelVersion>4.0.0</modelVersion>
<parent>
<artifactId>jacoco-multi</artifactId>
<groupId>com.test</groupId>
<version>0.0.1-SNAPSHOT</version>
<relativePath>..</relativePath>
</parent>
<artifactId>projectB</artifactId>

<dependencies>
<dependency>
<groupId>com.test</groupId>
<artifactId>projectA</artifactId>
<version>0.0.1-SNAPSHOT</version>
</dependency>
</dependencies>

<build>
<pluginManagement>
<plugins>
<plugin>
<groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
<artifactId>maven-surefire-plugin</artifactId>
<version>2.12</version>
</plugin>
</plugins>
</pluginManagement>
</build>




I am executing this command
mvn clean package
. I can see jacoco.exec is getting generated, however I am not able to see any HTML reports are being to verify the data.

Please help me with this.
Another point is, my configuration is correct for
Multi-Module
projects?

Update

Identified issue.
<destFile>${project.basedir}/../target/jacoco.exec</destFile>

changed to
<destFile>${project.basedir}/target/jacoco.exec</destFile>


Now it's generating reports for individual modules.
Any idea how to generate consolidated report

Answer Source

It seems that the ability to generate an aggregate coverage report from multiple Maven modules is not yet supported. There is an open issue for it: https://github.com/jacoco/jacoco/issues/69

EDIT: Found a page which collects all information on the subject: https://github.com/jacoco/jacoco/wiki/MavenMultiModule

Recommended from our users: Dynamic Network Monitoring from WhatsUp Gold from IPSwitch. Free Download